Jeannine de Klerk

Jeannine de Klerk (1964) begeleidt wekelijks een rustige yogales met stem op maandagavond van 18.00 – 19.15 uur. Aanmelden kan hier. 

Rode draad door het leven van Jeannine is persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en expressie. (o.a. yoga, reiki, Egyptian healing, shiatsu, tao yoga, touch for health, trancedance, De Helende Reis, Chi Neng Chi Kung, trancedance, stembevrijding, theatervakantieweken).
Yoga heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Het brengt haar uit haar hoofd en geeft rust, ontspanning en zachtheid. Een soepeler, sterker lijf is daarbij een mooie bonus. Haar ervaring wil ze graag met jullie delen. Jeannine verzorgt ook dagelijkse yogalessen op retraites.

De lessen van Jeannine zijn een mix van inspannende en ontspannende oefeningen met veel aandacht voor de ontspanning. Het zijn rustige lessen, maar wel lessen waarin je lijf zeker ook aan de beurt komt .Met als toevoeging het gebruik van stemwerk op sommige momenten in de les. Als je je stem vrij kunt laten bewegen, geeft dat ook ruimte en plezier in je lijf en geest. De ruimte om jezelf vanuit verbinding met je eigen kracht te laten horen. Binnen en vooral ook buiten de yoga-lessen.

Je hoeft absoluut niet te kunnen zingen of ervaring te hebben met stemwerk. Alleen het (misschien verstopte) verlangen om je stem te laten klinken, ongeacht wat jij of je omgeving van je stem vindt!

De aandacht voor de ademhaling is daar een belangrijk onderdeel van. Een rustig begeleidend praten met af en toe een vleugje humor lijmen de oefeningen aan elkaar. De houdingen worden helder uitgelegd, vaak voorafgaand aan de start van de serie houdingen zodat je daarna kunt meegaan in de stroom van de les.

Tijdens de les is er oog voor de individuele uitvoering van de houdingen. Het gaat daarbij niet om prestatie, maar om de oefening zo passend mogelijk voor je lijf te leren uitoefenen, met respect voor de grenzen van je lijf, die zijn voor iedereen verschillend. Waar mogelijk geeft Jeannine alternatieven aan om de oefening zwaarder of lichter te maken. Dus alle niveaus ’yogis’ zijn welkom!

 

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.